divendres, 15 de febrer del 2013

LA DISFRESSA DE CARNESTOLTES


La disfressa de Carnestoltes
Aquest any hem canviat a la Laia de col·legi, la veritat és que estem molt orgullosos del canvi realitzat, em passat d’una escola que no aportava res, i en la que veiem que el que importava més era que la professora no es posés nerviosa, i la classe estigués ben endreçada, a un col·legi on el que prima és el que els nens observen i gràcies a aquesta observació aprenen.

Per aquest motiu, el de la observació/aprenentatge del voltant, el tema del carnestoltes de l’escola era els animals del zoo. Aquells animals que poden veure d’a prop i a partir dels quals fer-se una idea de lo gran que és el mon, la varietat d’espècies que hi ha... les característiques de cada un, el grup al que pertanyen... mil coses que els enriqueixen i ensenyen!

Així que quan la Laia va arribar dient que volia disfressar-se de Flamenc, vam pensar que, donat el col·legi com és, caldria fer una disfressa a mà amb la nena i no valdria el comprar-la...  Durant la setmana vam començar a idear-la, i el dissabte al matí aprofitant que feia un fred de mil dimonis ens vam posar mans a l’obra. Aquí us deixem les passes:
  1. Agafar una faldilla tipus tutú a poder ser rosa (hi han al xino de disfressa)
  2. Amb una boa i mitja de plomes roses, enganxar-la al voltant de la faldilla amb una pistola de silicona.  (així farà la forma rodona del cos del flamenc)
  3. Amb un tros de la boa de plomes negres, enganxar-li la cua al darrera.
  4. Amb 1 baieta rosa, tallar-la per la meitat i cosir-la al costat de la faldilla.
  5. Al final de la baieta cosir-li una beta/goma per posar al canell i poder moure les ales. Decorar la baieta amb plomes roses.
  6. Amb una altra baieta rosa, cosir-la fent un tub i omplir-la amb paper de diari, per a que es quedi recta i així tenir el coll del flamenc.
  7. Cosir “el coll” del flamenc al davant de la faldilla, i  cosir una goma al extrem oposat per aguantar-la al coll.
  8. Fer la carota del flamenc amb cartolina rosa i retallar de la forma que us adjuntem.

La  veritat és que gràcies a la  pistoleta de silicona que teníem, el treball va ser molt senzill, per que les grapes no aguanten res... us ho asseguro! El “puntasso” de les ales era que a la punta i vam enganxar trossos de boa negre que quan la Laia posava les mans enrere s’ajuntaven amb la cua negre del tutú. El més criticat va ser la carota, per alguns feia por i per altres els recordava al videojoc "Bioshock”, a mi em recordava una carota veneciana...

Per acabar d’arrodonir la disfressa, li vam posar uns leotardos roses + botes i una samarreta de coll alt negre (a sota forrada amb més samarretes i un polar).
La veritat és que anava contentíssima i guapíssima! La sorpresa va venir quan al arribar al cole vam veure que no calia fer-lo a mà... es podia comprar!! Jajaja!! Però va valer la pena, lo be que ens ho vam passar i lo guapa i contenta que anava la Laia! L’any vinent el comparem fijo! Aquí us deixem les fotos!!

Les eines i passes

El resultat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada